Wintersporten in Zwitserland op Bergensneeuw.info

Elke winter trekken er duizenden Nederlanders naar de Zwitserse Alpen. Vooral Graubunden, Wallis en Centraal Zwitserland zijn populair. Bergensneeuw.info selecteert alleen de allerleukste skigebieden in Zwitserland. Op zoek naar prachtige pistes én een leuk wintersport dorp?

Hier vind je alle informatie over wintersporten in Zwitserland.

 

   
      Zwitserland     Oostenrijk     Frankrijk     Voorbereiding     Tips&Tricks                          Over ons | Contact
 

Wintersporten in Champery (Portes Du Soleil)

Champery ligt aan het einde van een sfeervol dal. Kleine dorpjes vormen de toegang tot het voormalige boerendorpje Champery. De boeren hebben ondertussen plaatsgemaakt voor het wintersporttoerisme. Champery vormt namelijk één van de vele toegangspoorten tot het immense Porte De Soleil.

Het wintersportdorp Champery op Bergensneeuw.infoHet dorp Champery
Boven het dorp Champéry torent de Dents-du-Midi, één van de mooiste bergtoppen van Zwitserland. De charme van een oud, boeren dorp is gebleven en wordt afgewisseld met fraaie nieuwe en gerenoveerde hotels. Een aantal restaurants en barretjes vind je in de hoofdstraat die autoluw is. Echter voor groots vermaak moet je hier niet zijn.

In de enige winkelstraat  tref je de noodzakelijke bakker, slager, delicatesse winkels en supermarkten. Kortom alles wat je nodig hebt. Ga hier vooral op jacht naar lekkere ingredienten voor je eigen apres-ski in je eigen appartement of hotel.

Het skigebied van ChamperySkigebied van Champery op Bergensneeuw.info
Voor het skien moet je darentegen zeker wel in Champery zijn. Een grote gondel vertrekt vanuit het midden van het dorp naar het eigen skigebied van Champery. Een tweetal stoeltjesliften vind je daar op een zonnige weide. Maar de echte kick zit hem in het totaal beeld. Champery heeft directe toegang tot de Portes Du Soleil.

Vanuit Champery ski je direct naar Les Crosets, Avoriaz, Chatel en Morzine. In totaal tref je ruim 650 kilometer piste. Moderne liften vind je vooral in het Franse gedeelte, hoewel de Zwitserse kant ook steeds verder wordt gemoderniseerd.

Piste Tip Champery
Een afdaling die je gedaan moet hebben in Champery is de mooie afdaling onder de Pointe de Volarz (2345 meter). Hier vind je de afdaling Ripaille aan weerszijde van een ankerlift. Vooral in de ochtend is deze perfect geprepareerde piste een must. In volle vaart net iets te hard!

 

 

 


      » Pisteplan Champery
      » Webcams Champery
      » Recensies
      » Officiele website

      650 km piste totaal
      927 km vanaf Utrecht

 

 

 

 

 

De actuele sneeuwhoogte in: Champéry